• Hotel_Restaurant_Beukenhorst_header_copyright_Ivo_Vleugels_1
  • Hotel_Restaurant_Beukenhorst_header_copyright_Ivo_Vleugels_2
  • Hotel_Restaurant_Beukenhorst_header_copyright_Ivo_Vleugels_3
Wittem 1125


Kerk-klooster Wittem

Beukenhorst ligt langs de oude romeinse heerbaan tussen Aken en Maastricht aan de rand van Wittem.
In 1125 wordt Wittem het eerst genoemd. Witham of Wittem, was oorspronkelijk een stuk grond met vermoedelijk een curtis of herenhoeve bij een kromming. Ideaal gelegen aan de monding van de Selzerbeek in de Geul. Langs de heerbaan ontstond de Middeleeuwse (tol)burcht van de heren van Wittem, in de Tachtigjarige Oorlog het hoofdkwartier van Willem de Zwijger. Tegenwoordig Kasteel Wittem. Veel bekender is Wittem door het uit 1732 stammende klooster met haar imposante bibliotheek. Tot de jaren 60 van de vorige eeuw deed het dienst als opleidingsklooster voor Redemptoristen.

link Klooster Wittem

Notaris


Kerstdiner Beukenhorst

De geschiedenis van Beukenhorst gaat terug tot 1878, toen notaris Wintgens hier zijn woonhuis en kantoor liet bouwen en er tot 1913 woonde. Van 1913 tot 1917 hield notaris Piereij hier kantoor en vanaf 1917 tot jaren '70 woonden hier 3 broers Merckelbach. Rond 1978 kwamen er nieuwe bewoners die het pand veranderden in pension Beukenhorst (vanwege de vele Beuken in de tuin). In 1995 werd het pension overgenomen door Marie-Jose en Urs Kaufmann-Janssen en het pension werd omgetoverd tot een hotel - restaurant.

Marie-Josè en Urs


Winter in het HeuvellandMarie-Josè kwam via de Hotelschool, in Zwitserland terecht en kwam daar Urs tegen om vervolgens niet meer uit Zwitserland te vertrekken.. Maar wat doe je als er zich een kans voor doet en je het gevoel hebt dat je die kans moet pakken? Dan vertrek je gewoon vanuit Zwitserland naar Nederland. Marie-Jose (bediening), oorspronkelijk afkomstig uit het Limburgse Obbicht en Urs (keuken), oorspronkelijk afkomstig uit het Zwitserse Luzern, waagden die stap en vertrokken vanuit Zwitserland naar Wittem om hier hun eigen hotel - restaurant in Zwitserse stijl te beginnen.
Restaurant - Hotel Beukenhorst | Rijksweg 8 | 6286 AG Wittem | Zuid Limburg
email: info@hotelbeukenhorst.nl |
tel: +31 (0)43-4502469

disclaimer - privacyverklaring

Heuvelland Hotels

Gulpen-Wittem


Fotografie & Webdesign: ©. 2013 Ivo Vleugels | pdmedia.